Lynvingens fall, fornyelse og fremtid

Gårsdagens siste timer ble brukt til å se de første ti minuttene av Batman Forever, med Val Kilmer, Tommy Lee Jones og Jim Carrey. Deretter husket man at denne filmen var en nokså kjedelig affære, og plukket heller frem Christopher Nolans første tur inn i Gotham-universet. Jeg hadde ikke sett …Begins på noen måneder, og så frem til et kjært gjensyn med The Dark Knight i Christian Bales skikkelse.

Tankene rundt filmen – før den gikk i spilleren – gikk i all hovedsak ut på at «det er sannelig flott at de har gjort Batman interessant igjen».

Denne tanken ble så til de grader forsterket i går kveld.

Siden sist gang …Begins rullet i spilleren i Nordre Sal har jeg nemlig hatt et lite kjærkomment gjensyn med den til da siste filmen fra Batman-universet; Batman and Robin. George Clooney som den maskerte hevneren. Ah-nold Schwarzenegger (grøss) som filmens stygging. Det eneste positive den gang var den uoppnåelig, usannsynlig, umenneskelig flotte Alicia Silverstone. Ved siste gjennomtitt var ikke det på langt nær nok, selv om Silverstone fremdeles har looks godt over snittet. Batman and Robin er en katastrofe av en film.

Og deri ligger de forsterkede tankene rundt …Begins.

For etter tidligere å ha tenkt at …Begins var en flott gjenoppstandelse for vår kappekledte helt, har jeg nå fått fornyet respekt for regissør Nolan. Det å lage en interessant film om Batman, det i det hele tatt å TENKE på å lage en film om Batman etter at Joel Schumacher gjorde sitt ytterste for å rævkjøre hele konseptet i løpet av to filmer, er intet mindre enn et mesterstykke.

Uten at jeg skal mekke en spontananmeldelse av …Begins, kan jeg trygt konstatere at det er en helsikes god film. Og når man i tillegg vet hvilken film som fulgte, er det absolutt grunn til å glede seg til den tredje og siste filmen Nolan har planer om å lage før han tar et endelig farvel med Gotham City. Rykter har allerede begynt å spres om at wonderboy, sexsymbol og hobbysjørøver (og en gjenganger i DVD-hyllene i Villa Hoien, mind you) Johnny Depp skal være aktuell for rollen som Edward Nygma/The Riddler.

Hakket kulere enn Jim Carrey, liksom.

Førstkommende frihelg (palmehelga) er det allerede utarbeidet en plan om en Gotham-maraton sammen med Lagerassistenten i Urter Allé. Spørsmålet er hvilke filmer som skal stå på programmet. Skal en kjøre 2 x Burton? Skal man droppe Batman Returns? Personlig har jeg lyst å se begge Burton-filmene, for deretter å ta rennefart og drite i Schumacher-fadesene. Listen blir da slik:

– Batman (Tim Burton, med Jack Nicholsons Joker – noget mer happy enn Ledgers)
– Batman Returns (Tim Burton igjen – og Danny DeVito og Christopher Walken. Kult!)
En bedre middag
– Batman Begins (Nolans Gotham-debut)
– The Dark Knight (til alle som er lei av opphaussingen av Heath Ledger: ta dere ei bolle)

Høres ut som en kjempekveld. Alternativet består i å slenge inn Batman Forever før middag, bare for å ha en Schumacher-representant med. Da gjenstår det bare å lage menyforslag, før den endelige planen leveres i Urter Allé for behandling. Dette lover bra, og man ser frem til en ettermiddag/kveld/natt i Gotham-modus.

Selv om det sikkert ender opp med FIFA på PS3 likevel.

(Forresten; filmen fikk følge av en god kvelds, vann fra gammel flaske og Sørlandschips. Oppskrift finnes HER.)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: