Merkelig fenomen observert på Utsira

UTSIRA (JT): I går ettermiddag ble innbyggerne på den lille øya Utsira oppmerksom på en merkelig lyd som strømmet fra et fjell midt på øya. Vind? Naturfenomen? Eller trolske toner fra vårlystne musikere?

• Av Kjell O. Buen

Tirsdag ettermiddag klokka 17.15 ble flere av Utsiras solslikkende ut- og innbyggere vare en merkelig, ubeskrivelig lyd som omringet dem. Lyden kom, tilsynelatende, ingensteds fra. Slikt er skummelt. villa-hoien.com har snakket med flere som påstår at lydens opphav må ha vært i nærheten av Skarshoien, selv om enkelte hevder å ha hørt merkelige lyder helt ned til strandlinja i Sørevågen.

En lettere oppskaket Rådinne var fra seg av begeistring da villa-hoien.com snakket med henne rett etter at lyden hadde blåst bort, og kunne fortelle at hun skulle benke seg utenfor huset til samme tid i morgen.

Marit Eide Klovning forteller at hun satt på altanen hjemme og nøt et glass vin da «den himmelske trompeten» (hennes egne ord) klang over øya. Mannen hennes, hobbysnekker og yrkesfisker Arne Olav Klovning, sier at han ikke hørte noe som helst. Etter diskrét gestikulering i retning fruens vinglass, er det også tydelig hva han mener om saken.

Dirigenten for Utsira Musikkorps sier som svar på vår henvendelse at han var oppmerksom på lyden, og at det etter klangen å dømme sannsynligvis er snakk om en trompet. Etter litt betenkningstid resonnerer han seg frem til at det må være snakk om en Yamaha XENO YTR8335RG kjøpt i Burton-upon-Trent rett før påske 2006 – og at den må ha kostet rundt £1400.

Så det, så…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: