[…den mest vanlige infeksjonssykdommen hos mennesker, med gjennomsnittlig litt over en infeksjon per år per person.]


I flg. Wikipedia er dette definisjonen på søkeordet «forkjølelse». I artikkelen nevnes en del ting som skal være både «forebyggende og lindrende når man har pådratt seg sykdommen». Det nevnes i fleng: Kodein, svarthyllebær, hvitløk, fotbad og slike ting.

Det som ikke nevnes er en kur som er idiotsikker. Det er jo trist. Fryktelig trist. Det er jo viden kjent at ingenting er verre enn et mannfolk som er skikkelig forkjølt.

Overdrevet, sier du?

Not at all.

Mange har jo tatt opp forkjølelsens seighet tidligere, eksempel følger:

Eg drit vel tynt i livet på Mars
og dei må gjedna skifta tryne te han Lars
Stort og dyrt e visst lett å få te
Men ein forkjølelse da får dei ikkje te
å gjera nåke me
– Salhus Vinskvetten

Ikke dumt sagt. Hvorfor skal det være så helsikes lett å skrive et brev til andre siden av verden, til en mottaker som attpåtil mottar brevet femten sekunder etter at det er sendt? Men nå når jeg er forkjølet og ligger på sofaen og stirrer døden i hvitøyet, er «drikk appelsinjuice» den beste hjelpen noen greier å gi meg?

For mye appelsinjuice i løpet av kort tid er forresten ikke godt for tennene dine. Alt slag.

Det er vel ikke stort annet å gjøre enn å bli liggende, se en god film, drikke appelsinjuice (i moderate mengder, med tanke på tanngarden), spise hvitløk og generelt kose seg. Appelsinjuice og hvitløk er jo luksus, så på en måte er jeg heldig. Tenker jeg, og er fornøyd – helt til ei hostekule kommer og river lungene rett ut av brystet mitt.

Hvordan skal dette gå i liten bil ned mot Oslo? Med en som er trøtt og veiblind og en som sannsynligvis hadde sovet hele veien hvis det ikke var for at nummer tre i bilen i praksis svettet hvitløk? Hjelpe oss alle tre.

Sannsynligvis blir det moro. Vi satser på høy musikk, få pauser, kebab og humor. Vi burde så klart hatt med unge lovende K.R. Klovning, som med Kjøpmannen og Maestroen som sensorer hadde sin prøveeksamen i norsk muntlig i går. Hadde alle hatt slike sensorer, hadde ikke Facebook vært smekkfull av statussetninger om hvor mye folk gruer seg til slike ting.

Men i bunn og grunn er ikke denne forkjølelsen enden av verden. Jeg er nemlig i forbanna godt humør om dagen. Og med god grunn.

Rekk mig Hvidløgen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: