Brahet i bra mengder

Eksepsjonelt mye brahet har inntruffet siden sist. Så mye at jeg ikke har hatt energi til å skrive noe om det etterhvert. Nå, derimot, når alt er fordøyet og kan betraktes på avstand, er det tid for oppsummering. Vi tar det punkt for punkt, eh?

TOMRA-COMEBACK!

Første helg i februar gikk landskappleiken for messingblåsarar av stabelen i Bergen. Tomra Brass Band fikk besøk av en langhåret fyr som ikke hadde vært innom korpset på en god stund, og han likte seg veldig godt. Den lite språkmektige belgieren ved roret var sånn tålelig fornøyd med takt 327, og dermed var alt klart for en trivelig seanse på scenen. Etter å ha sunget den obligatoriske hymne 29 før innmarsjen, ble dommere og publikum imponert av vår fremføring av Edward Gregsons Rococo Variations. Såpass imponert at det hold til 2. plass, faktisk – ett fattig poeng bak Sandefjord Brass Symposium. Og nevnte jeg gruppeprisen min?

woEn godt fornøyd Hertug under øving på Koengen

Etter endt konsert var det premieutdeling (med live-oppdatering fra Grieghallen pr. telefon), jubel og ståhei, før det gikk over til brennevin og generell fettprat. Ryktene sier at unge Ødegård var i løfteform, noe som kan forklare den stikkende fornemmelsen av ubehag nedover ryggsøylen dagen etter. Man gratulerer alle involverte med godt gjennomført helg, og ønsker velkommen tilbake neste år. En stor takk til 7-11 ved hotellet for å alltid ha nok pasta carbonara, selv om en kan si at børekens dager er talte.

VIOLETA VIOLETA!

Helga ETTER Tomrafest’09 bar det atter en gang tilbake til Bergen og Grieghallen, denne gangen for å overvære konsert med søppelrockerne fra Jæren, Kaizers Orchestra. I det hele tatt ble det alt jeg hadde regnet med at det skulle bli. Oppvarmingsbandet Grand Island var et kjekt nytt bekjentskap, og Marthe og hennes prokrastinaterende venn bestemte seg for å slå seg sammen med meg og Gardist Solen under konserten. Folk med erfaring fra Kaizers-konserter vet jo at de er et forrykende liveband, og dette demonstrerte de også til gangs i Peer Gynt-salen (som var smekkfull og veldig varm). Sjeldenheter (for mitt vedkommende) som Djevelens orkester, Bris og Tokyo Ice til Clementine innfridde, og nyheter som Sju bøtter tårer er nok, Beatrice ble like godt mottatt som tilårskomne slagere som Ompa til du dør og Kontroll på kontinentet.

Apropos Tokyo Ice; etter konserten var det bare å traske bort til stamkneipa Bergen Gjestehus, som (som alltid) tok godt imot oss. Det ble inntatt Tokyo Ice (som riktignok rommer en mørk hemmelighet som bare jeg og muligens to til vet om), konserten ble fordøyd, og man diskuterte håret til Marthe som for anledningen luktet helt fortreffelig. Alt i alt koselig. Marthe overlater æren for hårets upåklagelige odør til Elvital-sjampo fra rosa flaske. Løp og kjøp.

Det var vel i grove trekk det som har hendt. Ikke mange insidentene, men generell stemning har vært så til de grader bra at de siste helgene har vært en slags euforisk virkelighetsflukt. Førstkommende helg tilbringes i vanlige omgivelser på Utsira, før man Representerer i Göteborg mandag til torsdag. Alt slags.

Tokyo Ice, anyone?

En tanke om “Brahet i bra mengder

  1. wenche februar 17, 2010, kl. 10:23 pm Reply

    Kjekt at du har tid te bloggen igjen, og at du har hatt nåken fine lufteturar…..men det bildet?! Gudjesus, så skummelt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: