Fylkesbaatane i Romsdal og Budstikka

Romsdals Budstikke melder fra om at ferjene til Fjord1 flagger og jubilerer i dag (dette var i går, altså tirsdag 1. juni). I artikkelen kan en lese at konsernet byttet navn til Møre og Romsdal Fylkesbåtar (MRF) den 1. januar 1949, og at 90-årsjubileumet ikke blir markert på noen større måte.

Hmm…

Nå er det sikkert en veldig grei forklaring på dette, altså at Fjord1 (tidligere MRF) feiret 90 år i går. Eksempelvis kan det være fordi at konsernet var 90 år i går (dette er nok den mest sannsynlige forklaringen). Hvorfor Fjord1 velger å markere 90-årsjubileumet sitt på 61 år og fem måneder-dagen, slik Budstikka velger å presentere det, er noe mer uklart. Er det:

a) ren og skjær latskap?
b) slurv med artikkelen?
c) brennevin på jobb?
d) Captain Lour som har fått ny jobb?

Da en i tillegg kan søke seg frem til at Fjord1 Nordvestlandske ble opprettet 9. mai 2001, etter en sammenslåing av Fylkesbaatane i Sogn og Fjordane AS og Møre og Romsdal Fylkesbåtar AS, regner jeg med at 25-årsjubileumet for fusjonen feires en gang i oktober.

OG at Budstikka er tilstede for å dekke begivenheten.

OPPDATERING: En observant slektning kunne supplere med denne Wikipedia-artikkelen, som sier at Møre Fylkes Ruteselskap (MFR) ble stiftet 8. juni 1920. Da blir det med ett litt mer logi bak flagginga – bortsett fra at de er en uke for tidlig ute. HVEM som er en uke for tidlig ute, Fjord1 eller Budstikka, vites ikke – selv om jeg tipper på sistnevnte.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: