Åååyh…

Ikke spør hvordan jeg ramlet over denne saken, men likevel: Hotell Cæsar-stjernen Tarjei Westby skal flytte inn i kollektiv.

Dette føyer seg godt inn i rekken av beskrivelser av folk som er over gjennomsnittet rennomert. «Kjendis-Svein», «Idol-stjernen», (den helt jævlig fantastisk grusomme) «kjendis-investoren», «Moldejazz-legenden» (dette noe overdrevne økenavnet har Romsdals Budstikke gitt til Angry Hartley, for dere som er lokalkjent)… Listen er lang over kjendisstjerner og stjernelegender rundt om i verden.

TV-folkens får jo gjerne kallenavn som henspeiler på programmet de har vært med i. «Idol-Tone». «Jakten-Bernt-Rolf». «Charter-Svein». Dette er OGSÅ en lang liste. Hva kalte vi deltakerne i TV2-satsingen Stjerner i sikte for mange herrens år siden? «Stjerner»-stjerner?

Men Tarjei Westby, altså. «Stjerne»? Hva er egentlig hierarkiet for disse betegnelsene? Er stjerne bedre enn kjendis? Drew Carey blir beskrevet som TV-stjerne, mens Tarjei Westby blir omtalt som Cæsar-stjerne. Er Westby høyere på rangstigen enn Drew Carey? Det blir jo uansett en helvetes oppgave å kategorisere alle stjernene, kjendisene, legendene og whatnot – disse begrepene har det for lengst gått inflasjon i, og språkinteresserte får blod på tann/irriterer vettet av seg.

Jeg tror vi omsider har nådd det punktet i den språklige evolusjonen hvor «stjerne» rett og slett betyr «pattedyr».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: