Blagosfæren – uten kompass

As per medio 2010 er peiling-visjonen fra en stund tilbake ikke akkurat oppnådd og byttet ut med mer avanserte mål. Dels fordi jeg har begynt å tenke «er det nødvendig?«, dels fordi jeg kanskje tok meg vann over hodet («har jeg egentlig så god peiling som jeg har lyst å ha?«), og dels fordi jeg ikke har tid ikke gidder mangler ressurser ikke har tilstrekkelig monetarisk støtte fra sentralt hold tar det i morgen. MEN; én ting skal jeg i alle fall ha: Dette med å komme mer inn i blogg-samfunnet (jfr. samme post) har jeg fått til. Sånn noenlunde, i alle fall.

Som en mer sentral skikkelse (døh… det kunne jo bare gå én vei) i det nevnte blogg-samfunnet har det betydd mer gjennomtenkte innlegg, mer lesing og kommentering av andres blogger, flere lesere og kommentarer på MIN blogg, og en generell utsiling av hvilke blogger jeg leser jevnlig (et tall som forøvrig blir høyere og høyere). Og siden Mr. Newth har blitt et av mine ideal i blagosfæren, har også Twitter blitt en større del av hverdagen. Det var gjennom Twitter, hvor @astronewth følges og leses med interesse, jeg kom over ei taus som har en del interessant å komme med. Først på Twitter gjennom navnet @prokrastinuft, så gjennom bloggen hennes. Kristin C, som hun kaller seg, beskriver seg selv som «Webnisse og skeptivist. Prøver å blogge. Medarrangør i Norges første skepsiskonferanse!». Bloggen hennes er en salig blanding av vitenskap, morsomheter og generell nerding – altså midt i blinken for den gjengse Villa-følger.

MEN; greia med Kristin C var at det var gjennom hennes blogg jeg ble tipset om en av de bedre (eller mest morsomme, jaffall) bloggene jeg har lest på en stund. Bloggen beskriver Allie Brosh sitt liv, akkompagnert av superbe illustrasjoner som vitner om lang erfaring med vår alles kjære MS Paint. Bloggtittelen Hyperbole and a Half sier vel det aller meste. Innlegget Sneaky Hate Spiral er noe av det beste blagosfæren har å tilby. Syns jeg, da. Les!

Reklame

4 tanker om “Blagosfæren – uten kompass

 1. Kristin C. juli 6, 2010, kl. 11:33 am Reply

  Bare hyggelig;)

  Hvis du ikke har lest dem, anbefaler jeg også konge-historiene «I’m definitely not dead» http://hyperboleandahalf.blogspot.com/2010/04/im-definitely-not-dead.html og «The Alot is better than you at everything» http://hyperboleandahalf.blogspot.com/2010/04/alot-is-better-than-you-at-everything.html

  • villahoien juli 6, 2010, kl. 11:43 am Reply

   Har lest en del (så langt jeg kom før jobben tok til), men jeg skla lese resten også. Tegningene til Sneaky Hate Spiral var fullstendig gull.

 2. Atle G juli 6, 2010, kl. 1:14 pm Reply

  Fint at du justerer kurs og oppsummerer ståda 🙂 Flott paralell til Mr. Newth sin ørkenspredning http://newth.net/eirik/2010/06/27/blogg/
  Hilsen ørkenvandrer uten kurs…

  Eneste liv i bloggen min skjer i høyremenyen.

  • villahoien juli 6, 2010, kl. 1:26 pm Reply

   Mr. Newth peker på mange ting jeg har tenkt over selv, uten å få konkretisert det i like stor (og proff) grad som han gjør det. Han er jo allerede trygt forankret i kategorien for peiling-folkens.

   «Blogging» er nærmest blitt et belastet aktivitet, all den tid de mest leste bloggerne er såkalte rosa-bloggere som Ida Wulff og Voe (som Newth skriver). Når en stakkar blogger (bruker IKKE meg som eksempel) med egenart og et budskap prøver å nå opp, drukner han i simnketips og bilder fra sydenferien til småjenter som knapt nok burde hatt lov til å reise utenlands alene. Det er trist, men sant.

   Bloggere som ønsker oppmerksomhet rundt budskapet burde nærmest danne allianser. Jeg er faktisk med på en slik en for tiden, som snart kulminerer i et dritbra prosjekt. Vent og se.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: